Therese

Uppföljning design

Tydligare beskrivning och tankar kring Leshys design.

I skogen

Som liten var jag och vännerna som gick hos samma dagmamma ute i skogen väldigt mycket. Vi hade alltid något projekt igång. Tydligaste minnet finns från alla kojor som byggdes där vi letade efter en massa grenar som bas till kojan och släpade över till ett speciellt ställe.

För att fästa ihop grenarna tog vi rötter och/eller tjocka tuvor med gräs.

Rötterna i detta fall kan användas till att fästa ihop Leshys lemmar och andra detaljer på kroppen. Olika sorters gräs virat som ett slags klädesplagg.

När basen stod färdig började vi inreda kojan och ibland täppa igen håligheter med alla slags naturmaterial vi hittade. Det var mycket mossa, skägglav, barkbitar, stockar, kottar och stenbumlingar.

Skägglaven står för Leshys skäggväxt och utväxt ner längs ryggen. Här behövs bra texturer som sedan läggs på planes, något som kan vara klurigt att hitta.

Mossan kan uppvisa sig fläckvis på kroppen men ska inte ta över för mycket. Subtilt blir bra.

Kottar eller bark skulle passa till detaljer som ”axelvaddar” eller kring handleder, fotleder.

Ibland kunde vi hitta speciella fynd som små benbitar från djur. Det hände att vi använde säsongsbaserade frukter och bär som fick sätta sin prägel på kojan (eller åts upp).

Leshyn kan ha plockat på sig resterna av döda djur (eller människor) som han fäst på kroppen med gräs/rötter i avskräckande syfte. För att upplevas lite mindre skräckinjagande (om än väldigt lite) kan han också omge en del av kroppen med bär. Röda Aroniabär är en sort som fastnat.

Många levande djur har setts till i bakgrunden men sen har också jakt varit närliggande trots att jag inte jagat själv. Älgskallar har inte varit en ovanlig syn. Till min Leshy ville jag dock använda hjortens krona då jag tycker den passar in bättre och är ståtlig i den gestaltning jag föreställt mig.

Annonser

One thought on “Uppföljning design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s